AktivnostiYou are here: Home » Aktivnosti
Bohinj druzina
Bohinj ribolov
Bohinj planinstvo
Apartmaji Bohinj
Bohinj plezanje
Bohinj-ski
Bohinj-Ski-Cross-Country
DRUŽINE
Apartmaji Bohinj – Arh s svojo okolico so prijetno okolje za oddih družin, tako poleti kot pozimi. Starši lahko posedate na lepo urejenem vrtu s sadovnjakom, v mirnem vaškem okolju. Medtem ko se otroci lahko igrajo na velikem vrtu ali čofotajo po rečnih brzicah Save Bohinjke. Velikost vrta je primerna za aktivnosti otrok, kjer vas ne bodo skrbeli avtomobili. Na vrtu so urejena igrala za otroke.

Zastonj izposoja koles!
Imamo tudi novo kolesarsko stezo od apartmajev do srednje vasi.

Le korak od Apartmajev Arh, ob reki Savi je urejena divja plaža. Ob njej je prostor za piknike. Voda v reki Savi Bohinjki je tako čista, da bi lahko pili vodo iz nje.

RIBOLOV
Apartmajska hiša je kot nalašč za ribiče, saj so Apartmaji Arh od reke Save oddaljeni slabih 50 metrov. V pritličju apartmajske hiše ali na vrtu lahko posedate skupaj z ribiči in premlevate ribiške zgodbe.

Bohinj je eno izmed najbolj znanih muharskih področij v Sloveniji. Čiste vode in prebrisane ribe so zagotovilo, da bo ribolov lep in zanimiv. Dovoljeni so trnki brez zalusti. Torej za ribiče, ki znajo! Pa nič narobe, če boste kakšno ribo spustili nazaj v svobodo. Dober prijem!

Informacije in rezervacije: LTO Bohinj , TD Bohinj

PLANINSTVO
V okolici hiše je veliko možnosti za krajše in daljše sprehode. Po jutranjem obedu se lahko odpravite do katere od številnih naravnih znamenitosti. Rudnica, Bohinjsko jezero, izvir potoka Bistrice, dolina Voje, slapovi rečice Mostnice, korita Ribnice, slap Grmečica, Vodnikov razglednik …, je samo nekaj predlogov, s katerih boste odnesli nepozabne odtise.

Bohinja gotovo ni potrebno predstavljati kot izhodišča za planinske ture, saj že do Triglava, najvišje slovenske gore, vodijo trije dostopi (Dolina sedmerih jezer, dolina Voje, Pokljuka). Potepi po bohinjskih planinah, raziskovanje po sledovih I. svetovne vojne, pravljično lep greben Spodnjih bohinjskih gora, lažje plezalne ture kot sta Mišeljski greben ali Vernar, je samo nekaj dodatnih predlogov. Kvalitetni zemljevidi, označene poti, vodniki, omogočajo večini planincev, da turo izvedejo sami. Če želite večjo varnost, izvedeti več novega ali obiskati čudovite kotičke izven uhojenih poti, vam lahko pomagamo z našimi vodniki.
 
 
ŠPORT IN ZABAVA POLETI

Gorsko kolesarjenje
Bohinj nudi obilo možnosti za gorsko kolesarjenje. Številne gozdne ceste in poti nam odkrivajo skrite predele dolin, popeljejo nas skozi gozdove v bližino gorskih vrhov. Na izlet se lahko odpravite sami, s svojim kolesom, lahko pa si kolo izposodite ali se udeležite izleta pod strokovnim vodstvom. V vsakem primeru pa vas prosimo, da spoštujete okolje, ki ga odkrivate in se držite urejenih poti.

Jadralno padalstvo
Leteti kot ptica – to je eno tistih večnih človekovih hrepenenj, ki so vznemirjala in burila domišljijo že od pradavnine. Letenje z jadralnimi padali je eden izmed najlepših, pa tudi najpreprostejših načinov. Tudi v Bohinju. Izkušeni piloti inštruktorji vas lahko popeljejo v dolino, pa tudi naučijo prvih korakov v ta čudoviti svet. Pridružite se nam

Eden najpopularnejših plezalskih centrov v Sloveniji – Bohinj – je zgrajen načrtno. Vrsta plezališč (Pod Skalco, Bellevue, Bitnje, Bohinjska Bela, Rudnica) in množica (preko 200) kvalitetno opremljenih smeri vseh težavnosti zagotavljata zadovoljstvo tako začetnikom, družinam, kot tistim, ki iščejo najtežje probleme v okviru desete stopnje (UIAA)

Jahanje
Na ranču Mrcina v vasi Studor bodo poskrbeli za ljubitelje konj.
 
 
ŠPORT IN ZABAVA POZIMI
Alpsko smučanje
Naša zimska ponudba je raznovrstna in primerna za vse starostne skupine obiskovalcev. Smučarski centri Vogel, Kobla, Soriška planina in Pokljuka so kakor ogrlica nanizani okoli bohinjske jezerske kotline in segajo od gladine Bohinjskega jezera pa do višine 1800 m.n.m. (plato Šija na Voglu). Smučišča so primerna za začetnike, pa tudi za izkušene rekreativne in tekmovalce.
Naši smučarski učitelji vas naučijo klasičnega smučanja, karving smučanja, deskanja ali pa vse bolj popularnega telemark stila.

SKI BUS dnevno povezuje smučišče Kobla in Vogel in ustavi 50m od apartmajske hiše Arh.
Smučarsko opremo si lahko izposodite le 50m od naših apartmajev.

Drsališča
Pozimi (ob ustreznih temperaturnih razmerah) obratujeta odprti drsališči Pod Skalco na Ribčevem Lazu in v Bohinjski Bistrici, občasno pa je možno tudi drsanje na zaledenelem Bohinjskem jezeru (običajno februarja).

Tek na smučeh
Za smučarske tekače je v Bohinju na voljo FIS proga od Bohinjske Bistrice do vasi Polje. Poleg tega so urejene tudi tekaške proge na Ribčevem Lazu in Stari Fužini, prav tako pa tudi na vseh smučarskih centrih. Pravi raj za smučarske tekače in biatlonce pa je Pokljuka!

Sankanje